Kuntosali laihdutuksen avuksi

Kuntosaliharrastuksen voit aloittaa ikään ja kokoon katsomatta lähes milloin vain. Mikäli lääkärisi ei ole kieltänyt sinua nostamasta raskaita painoja, voit aloittaa kuntosalilla käynnin riippumatta tämänhetkisestä yleiskunnostasi.

Kuntosalien kuukausimaksut vaihtelevat yleensä muutamasta kymmenestä eurosta hieman yli sataan euroon kuukaudessa.

Aloittelijan ei kannata aloittaa treenaamista liian suurilla painoilla. Kehityt tehokkaasti myös hieman pienemmillä painoilla - ja samalla opit liikeradat ja minimoit loukkaantumisen riskin.

Lisäksi on hyvin tärkeää ymmärtää, että muutama ensimmäinen salikerta saattaa mennä totutteluun. Et voi siis odottaa tuloksia heti, vaan sinun tulisi kokea liikunta nautintona. Hyvä tapa aloittaa kuntoilu on hankkia aloittelijan kuntosaliohjelma. Kuntosaliohjelma voidaan räätälöidä juuri sinulle sopivaksi.

Kuntosaliharjoittelulla vähennät tehokkaasti diabeteksen vaaraa, alennat verenpainetta ja vahvistat tukielimistöäsi. Tutkimuksetkin osoittavat, että hieman ylipainoinen kuntoilija on terveempi kuin normaalipainoinen sohvaperuna. Kuntosaliharrastus on siis hyvä lisä laihdutuksen ohelle.